Despre builduri Insider si non-Insider pentru Windows Mobile

0
100
Windows-10-Mobile-Update

Discutam zilele trecute cu prietenii din Comunitatea Windows Mobile Romania despre buildurile WM si despre Update Aniversar pentru Windows 10 Mobile și am ajuns impreuna la câteva concluzii, care cred ca vor fi de folos si cititorilor Windows Insider România.

Sunt doua tipuri de utilizatori de telefoane Windows Mobile:

1. Entuziastii, cei care sunt la zi cu toate noutatile si care, de obicei, sunt inscrisi in Programul Windows Insider, primesc noile builduri ( cu stoicism, cateodata) si mai trimit si feedback, ajutand astfel la imbuntatirea globala a sistemului de operare

2. Utilizatorii Obisnuiti, cei care, de multe ori, nici nu au auzit de Insiders sau builduri noi, bune de instalat sau testat. Acestia folosesc telefonul zilnic pentru necesitatile cotidiene si atat.

Pentru acestia din urma, Obisnuitii, un build stabil, fara buguri si fara prea multe probleme care sa deranjeze functionarea este primordial, spre deosebire cei Entuziasti, care sunt de acord cu inerentele probleme ale buidurilor Windows Insider, pentru a putea vizualiza, testa si folosi noile caracteristici, specificatii si/sau aplicatii imbunatatite.

Problema apare cand unul dintre noile builduri are probleme indeajuns de mari pentru a trebui resetat sau reinstalat sistemul de operare cu ajutorul WDRT. Aici ajungem la necesitatea ca, dupa ce terminam de reinstalat, telefonul sa ramana pe cel mai bun build posibil, testat si verificat indeajuns de Microsoft si utilizatori inainte de a fi trimis catre detinatorii de telefoane cu Windows Mobile.

Astfel incat, dorinta mea – ca utilizator amalgam intre Entuziasti si Obisnuiti – este sa fiu sigur ca telefonul meu va functiona cat de bine se poate, avand ultimul build cat mai stabil si, bineinteles, cu toate beneficiile unei versiuni Oficiale si care detine cat mai multe dintre caracteristicile noi si la moda oferite de Microsoft in cadrul Windows Mobile.

Si de aceea cred ca Aniversary Update trebuie sa ajunga cat mai rapid la toti utilizatorii de Windows Mobile, tocmai pentru a avea cu totii un refugiu sigur atunci cand buildurile noi creeaza probleme prea mari pentru a fi mentinute in functiune pe telefoanele noastre.

P.S. Sper ca termenii mei, cu analogie la seria Divergent/Insurgent/Allegiant, folositi pentru a defini cele doua tipuri de utilizatori, in opinia mea, nu deranjeaza prea tare :).

Postează un răspuns sau un comentariu