01-Redstone-2-Win10Mo
Credit imagine: Neowin.net

Zvonurile mai vechi din primăvara acestui an se confirmă: Redstone 2 pune accentul pe Windows 10 Mobile la caracteristici noi, iar mai nou, se pare că și Redstone 3 va fi la fel.

Potrivit Neowin, într-o sesiune din a doua zi a conferinței Ignite 2016, numită Discover what’s next for Windows 10 Mobile for phones and small tablets Microsoft și-a prezentat planurile Windows 10 Mobile pentru Redstone 2. Continuum va fi în centrul următoarei serii de caracteristici noi sau îmbunătățite. Astfel:

  • Telefoanele pot intra în Sleep fără a ruina experiența Continuum.
  • Tot în Redstone 2 vom vedea o caracteristică nouă, numită Proximity Connect, care va permite conectarea fără fir la un dock fără a scoate măcar telefonul din buzunar. Dock-ul va detecta telefonul, cel mai probabil prin împerechere via Bluetooth.
  • O altă caracteristică importantă va fi posibilitatea de a personaliza meniul Start din Continuum separat de ecranul Start al telefonului.
02-Redstone-2-Win10Mo
Credit imagine: Neowin.net

Ce mai importantă noutate pentru Continuum va fi aceea că experiența va fi și mai aproape de aceea de pe PC:

  • Ferestrele vor putea fi redimensionate, nu doar full screen ca în prezent
  • Vom avea suport pentru Desktop Snap
  • Vom putea fixa aplicații pe taskbar.

Vor exista și caracteristici noi pentru Enterprise, cum ar fi aceea de deployment prin cablu USB, care simplifică mult actualizările făcute de administratori.

03-Redstone-2-Win10Mo
Credit imagine: Neowin.net

Alte caracteristici anunțate sunt cele legate de auditare, care permit activarea logurilor pentru SMS, loguri care pot fi verificate de la distanță.

Vor exista și alte caracteristici noi pentru gestionare, care vor permite un control mai bun prin Wi-Fi Direct, cât și posibilitatea de a reseta un cod PIN de la distanță.

La întrebarea Neowin despre suport pentru ARM64, reprezentantul Microsoft a răspuns că Windows 10 Mobile rulează pe 32 de biți chiar și pe device-uri 64 bit, nu există restricții funcționale, pentru că nu au fost lansate încă telefoane Windows cu peste 4 GB RAM.

Totodată, același reprezentant a adăugat că Microsoft are în vedere și acest aspect important. Redstone 2 va deveni public în aprilie 2017, dar toate caracteristicile vor putea fi testate treptat prin intermediul programului Windows Insider.

Postează un răspuns sau un comentariu