Let's talk Windows!

Ce este și cum se activează modul strict site isolation din Google Chrome?

Aflați cum se poate activa/dezactiva strict site isolation în Google Chrome

După activarea strict site isolation în Google Chrome, fiecare site are propriul proces, ceea ce creează un nivel suplimentar de securitate. Compromisul este consumul crescut de memorie RAM.

4 303

Google a introdus o caracteristică nouă numită strict site isolation în Google Chrome 63 sau mai nou. Această caracteristică îmbunătățește securitatea navigatorului Google Chrome prin separarea proceselor pentru site-urile deschise în acesta. Astfel, după activarea strict site isolation, fiecare site are propriul proces, ceea ce creează un nivel suplimentar de securitate.

Strict site isolation nu este activat implicit în Chrome, dar poate fi activat foarte simplu.

Activarea acestei caracteristici va crește consumul de memorie RAM al Google Chrome cu 10 până la 20 de procente, pentru că fiecare site are practic un browser propriu.

Din acest tutorial aflați cum se poate activa/dezactiva strict site isolation în Google Chrome în Windows 10, Windows 8.x și Windows 7.

Pont Windows Insider România – Metoda funcționează pe orice browser bazat pe Chromium, cum ar fi: Opera, Slimjet, SRWare Iron, Torch, Comodo, Rockmelt, Coolnovo, yandex, Vivaldi, Brave, Coc Coc, Iridium, Kinza, Maxthon, Min, QQ, Sleipnir, Sushi ,or Xvast

Cum activez strict site isolation în Google Chrome?

Articole pe teme similare
1 din 6

1. Deschideți Google Chrome.

2. Introduceți codul de mai jos în bara de adrese și apăsați Enter:

3. Apăsați pe Enable sau pe Disable , după caz, iar apoi pe RELAUNCH NOW pentru a relansa Google Chrome cu noua configurație.

Concluzii și idei

Această soluție este recomandată oriunde securitatea este absolut necesară, unde fiecare posibilă linie defensivă contează. Este adevărat că va duce la creșterea consumului de memorie, dar este un compromis util.

Veți folosi această caracteristică în Google Chrome?

Sursa: TenForums
Citește și