Pentru a accesa articolele și postările membrilor, trebuie să te înscrii pe site.

Cum intru în contul Microsoft fără parolă folosind Microsoft Authenticator?

Învață să te autentifici fără parolă în contul Microsoft folosind aplicația Microsoft Authenticator pe iPhone sau Android.

15 133

Microsoft a anunțat disponibilitatea generală (globală) a autentificării în contul Microsoft fără utilizarea unei parole, cu ajutorul telefoanelor iPhone sau Android.

1. Cum funcționează această metodă de autentificare?

Metoda implică utilizarea unui telefon Android sau a unui iPhone pe care rulează aplicația Microsoft Authenticator.

Odată ce ai instalat aplicația, adaugă contul sau conturile Microsoft pentru care vrei să scapi de utilizarea zilnică a parolei. După configurarea conturilor în aplicație, de fiecare dată când trebuie să te autentifici folosind un cont Microsoft va trebui să completezi doar adresa de e-mail. În loc să continui cu parola, vei primi o notificare push pe telefon, unde vei avea opțiunea de aprobare sau de respingere.

Astfel, folosind telefonul ca pe o cheie hardware unică, nu vei mai avea nevoie de parola contului. Desigur, parola contului trebuie să existe în continuare și trebuie să o pui la un loc sigur, pentru a nu rămâne blocat(ă) în afara contului dacă ți se defectează telefonul sau dacă îți este furat.

Această metodă de autentificare este mai simplă decât cea în doi pași și mult mai sigură decât utilizarea unei parole. Parola poate fi uitată, furată prin phishing sau compromisă în alte moduri. Utilizarea telefonului pentru autentificarea cu un PIN sau biometric (senzor amprente) este o metodă eficientă de validare a identității tale ca utilizator al respectivului cont.

1. Cum configurez autentificarea prin telefon?

1.1. Dacă ai deja aplicația Microsoft Authenticator instalată și configurată cu un cont Microsoft, deschide meniul dalei acestui cont și apasă pe Enable phone sign-in.

1.2. Dacă adaugi un cont nou în aplicația de pe telefonul tău Android se va afișa automat un dialog prin care vei putea face configurarea.

1.3. Dacă adaugi un cont nou în aplicația de pe telefonul tău iPhone, Phone sign-in se va configura automat în mod implicit.

2. Cum folosesc autentificarea prin telefon?

Accesează orice site pe care poți folosi un cont Microsoft, tastează-ți adresa de e-mail asociată și vei primi o notificare pe telefon. Mesajul îți va cere confirmarea pentru autentificare. Dacă aprobi operația, autentificarea continuă imediat, fără a mai fi nevoie de parolă.

3. Ce pot face dacă nu mai am telefonul?

În partea de jos a paginii de confirmare a autentificării există întotdeauna un link care îți permite utilizarea parolei în asemenea situații. De asemenea, odată contul configurat pentru autentificarea prin telefon, paginile de autentificare cu parolă vor avea un link care îți va permite comutarea la autentificarea cu telefonul. În plus, pentru data viitoare, contul va reține metoda ta preferată de autentificare.

Concluzii și idei

Autentificarea prin această metodă ar trebui să îți economisească timp prețios. Fiind proaspăt implementată, este posibil să existe încă unele probleme. Dacă te lovești de ele sau dacă ai sugestii privind implementarea sau caracteristici noi, poți accesa oricând forumul Microsoft Authenticator (engleză).

Din păcate, mie nu mi-a reușit activarea acestei caracteristici pe Android. Am primit un mesaj de notificare (toast) în partea de jos a aplicației care mă anunța că tentativa a eșuat. Voi încerca să rezolv problema și să actualizez ulterior articolul cu noi capturi de ecran.

Partea tristă este că aplicația Microsoft Authenticator pentru Windows 10 Mobile se pare că nu va primi această caracteristică, cel puțin nu acum. Utilizatorii Windows Phone sunt abandonați sau ignorați din nou, ceea ce nu poate decât să stârnească și mai multă furie. Furie care răzbate inclusiv pe site-ul Microsoft, la comentariile articolului, pe care îl puteți accesa folosind link-ul de mai jos.

Via Microsoft

Acest articol are 15 comentarii. Scrie și tu unul!
 1. Durlea Soll spune

  Folosesc de mult functia asta cu push.. E tare 🙂

 2. Durlea Soll spune

  Dar la mn e ca un 2 step verification.. Dupa ce bag mail si parola ma pune sa dau accept prin push notification de pe telefon

 3. Frank Black spune

  Și Google au fara app separat pt logarea in Gmail…Funcționează ok pe android 7

 4. Arhanghel George spune

  Ce frumos si util daca Microsoft va oferi posibilitatea sa ma loghezi sau reloghez la pc/laptop/tablet cu cu o camera web hd non Microsoft.

 5. Cosmin Tătaru spune

  Nu ar fi deloc sigur insa. Camerele simple pot fi pacalite cu poze sau cu mulaje 3D

  1. Arhanghel George spune

   Nu ai cum sa păcălește. Am deja o camera HD, am testat și nu poți păcăli. ?

  2. Cosmin Tătaru spune

   No shit, ai tu laborator certificat pentru teste de securitate? Crezi ca se mai complicau cu camere infrared?

  3. Arhanghel George spune

   ?

  4. Arhanghel George spune

   Crede-mă, nu glumesc.

  5. Arhanghel George spune

   De exemplu: YouCam 7 de la Cyberlink ofera optiunea de Log in si Log Out.

  6. Cosmin Tătaru spune

   Eu nu am zis ca nu functioneaza pentru login si/sau log out. Ci doar ca nu este sigur. Vezi si tu comparatia din articolul TechNet si daca ai timp poti citi toata prezentarea. Sunt diferente relevante.

  7. Arhanghel George spune

   Cosmin Tătaru Ok.

  8. Cosmin Tătaru spune

   Pentru acasa solutia ta e OK fara probleme

 6. Arhanghel George spune

  Am incercat si cu o poza de a mea , tot nu poate fi pacait. Recunosc ca ce spune in articol, e interesant.

Discuția continuă. E rândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vom publica doar comentariile civilizate care au ca subiect tema articolului. Mulțumim!