Pentru a accesa articolele și postările membrilor, trebuie să te înscrii pe site.

De unde pot descărca Windows 10 Creators Fall Update?

În acest articol găsiți toate metodele curente de descărcare pentru Windows 10 Fall Creators Update, 1709

5 426

Microsoft a lansat ieri, 17 octombrie 2017, cea mai nouă versiune Windows 10, cunoscută și ca Windows 10 Fall Creators Update, versiunea 1709. În acest articol găsiți toate metodele curente de descărcare pentru această versiune.

Upgrade-ul aduce caracteristici funcționale noi și îmbunătățiri care vă vor ajuta să fiți mai productivi și să vă distrați mai bine folosind PC-urile din dotare. Despre cele mai interesante caracteristici voi discuta însă într-un articol separat.

Acum ne oprim la o listă cu metodele oficiale de descărcare a Windows 10 Fall Creators Update disponibile în acest moment.

De reținut că este posibil ca livrarea prin Windows Update și/sau prin Upgrade Assistant a noii versiuni să mai întârzie pentru anumite modele de PC-uri, din motive de compatibilitate, drivere, software, etc.

Dacă știți sigur că PC-ul este compatibil, puteți descărca oricând o imagine ISO pentru un upgrade offline.

 • Upgrade Assistant – este un pachet de instalare mic, de doar 5 MB cu ajutorul căruia puteți începe upgrade-ul la Windows 10 Fall Creators Update oricând. Spre deosebire de alte metode, acest asistent nu vă va oferi prea multe opțiuni (nu se poate alege partiția pe care vreți să instalați, nu se poate crea un kit boot-abil și nici nu se poate alege ediția dorită. Cu alte cuvinte, pachetul face ceea ce este proiectat să facă: upgrade „peste” ce aveți acum la cea mai nouă versiune.
 • Media Creation Tool acest utilitar oferă un mic set de opțiuni, cum ar fi upgrade „peste”, descărcarea directă a unui fișier ISO, realizarea unui DVD sau a unui stick boot-abil. De asemenea veți putea selecta una sau ambele arhitecturi Windows (32 sau 64 bit).
 • Refresh Tool instrumentul pentru Refresh, cunoscut și ca Start Fresh, este o versiune aparte a Media Creation Tool de mai sus. Acesta permite instalarea pe curat, folosind cea mai nouă versiune Windows 10. Utilizatorii acestui program pot păstra doar fișierele personale, nu și programele instalate. Necesitatea de a reinstala programele este compensată de eliminarea de către acest pachet a oricăror programe tip demo sau bundle preinstalate de producători pe PC-uri. (Refresh tool este disponibil prin aplicația Settings –> Update & Security –> Recovery –> Reset this PC).

Windows Update – Windows 10 este parte a strategiei Microsoft de a livra Windows ca pe un serviciu. De la lansarea Windows 10 din 2015, Microsoft a lansat cele mai multe upgrade-uri ale sistemului de operare prin Windows Update.

Fișier ISO – Un fișier ISO este o variantă digitală a unui CD sau DVD. Pentru a folosi un fișier ISO, acesta trebuie fie scris pe un DVD, fie montat (click dreapta – montare/mount) pentru a se putea copia fișierele pe un stick USB gol de minim 8GB. Imaginile ISO sunt disponibile pe mai multe canale de descărcare. Iată mai jos o listă cu aceste canale:

Acest articol are 5 comentarii. Scrie și tu unul!
 1. Virgil spune

  Nu sunt convins ca versiunea Windows 10 Fall Creators Update, versiunea 1709 are ca data in kit ca scris in luna septembrie…. Imi poti confirma ca versiunea descarcata azi cu Media Creation Tool este versiunea 1709?

  1. Cosmin Tătaru spune

   Da, clar este.

   1. Mihai spune

    … am descarcat azi, 23.11.2017, cu MediaCreationTool, kitul de pe site-ul Microsoft si …. SURPRIZA!!!…..
    Kitul descarcat este versiunea 1511…!!!???!!!
    Am incercat de cateva ori…. acelasi rezultat.
    Atentie!
    Daca aveti deja descarcat kitul cu versiunea 1703 (cum am avut si eu), nu il stergeti! Pastrati-l.
    S-ar putea sa va scuteasca de pierderea timpului cu upgrade-urile ulterioare, pana la versiunea 1709…
    Tipic Microsoft.
    Cred ca nu a fost facuta degeaba schimbarea, insa mai mult ne incurca.
    Care sa fie cauza?…

    1. Cosmin Tătaru spune

     > „Am descarcat cu MediaCreationTool kitul de pe site-ul Microsoft”

     Sa inteleg ca ati avut MediaCreationTool pe PC de mai demult si l-ati rulat pur si simplu?

     Daca da, e posibil ca fiind o versiune mai veche sa descarce ce nu trebuie.

     Eu iau de fiecare data Media Creation Tool de aici:

     https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

     De fiecare data, cel putin pana acum, s-a descarcat versiunea corecta.

     1. Mihai spune

      Am descarcat MediaCreationTool inainte sa fac descarcarea kitului de Windows.
      Kitul descarcat de Windows este versiunea 1511. Insa, m-am speriat degeaba… Update-urile nu urmeaza aceeasi „cale” (1511 – 1603 – 1703 -1709). Dupa cateva update-uri de sistem, s-a trecut la update-ul versiunii 1709.

Discuția continuă. E rândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vom publica doar comentariile civilizate care au ca subiect tema articolului. Mulțumim!