Pentru a accesa articolele și postările membrilor, trebuie să te înscrii pe site.

Microsoft aliniază ciclurile de suport pentru Office 365 și Windows 10, dar și update-urile de caracteristici

Până acum abordarea agilă a Microsoft cu privire la suportul pentru software, cunoscută ca Windows as a Service – valabilă și pentru alte produse și servicii proprii – a fost una destul de greu de urmărit și de anticipat pentru profesioniștii IT. Acum lucrurile se schimbă și este o schimbare pozitivă.

4 54

Până acum abordarea agilă a Microsoft cu privire la suportul pentru software, cunoscută ca Windows as a Service – valabilă și pentru alte produse și servicii proprii – a fost una destul de greu de urmărit și de anticipat pentru profesioniștii IT. Acum lucrurile se schimbă și este o schimbare pozitivă.

Dacă ne uităm la istoricul Windows 10, de la lansare și până astăzi am avut 3 update-uri majore cu caracteristici noi (echivalentul versiunilor Windows din trecut). În zona Office 365, însă, actualizările care aduc caracteristici noi vin lunar pentru abonați. Dacă la Office a existat în cele din urmă o cadență predictibilă, în cazul Windows a fost destul de greu de anticipat numărul real de feature updates, pentru că, măcar în aparență, Microsoft nu a avut un program clar de lansări. Se vorbea la un moment dat despre 3 feature updates pe an, dar cadența de două feature updates pe an pentru Windows 10 este cadența pe care compania își propune să o respecte de acum încolo.

Anunțul făcut astăzi de Microsoft expune planul companiei de a alinia Windows și Office la aceeași cadență de lansări și cicluri de suport, intenția fiind aceea de a standardiza perioadele în care aceste feature updates pot fi așteptate. Adițional, System Center Configuration manager, instrumentul cel mai important pentru planificarea, gestionarea și deploymentul update-urilor spre clienți va avea și el același ciclu de suport /lansare, pentru a avea în permanență suport pentru cele mai noi caracteristici Windows / Office.

Aliniem modelele de servicing pentru Windows 10, Office 365 ProPlus și System Center Configuration Manager pentru clienții noștri, în special pentru cei cu Secure Productive Enterprise.

Iată mai multe detalii.

 • Windows este angajat de acum într-o agendă predictibilă cu două lansări anuale, în lunile martie și septembrie ale fiecărui an, aliniindu-se cu  Office 365 ProPlus. Următorul update cu caracteristici noi pentru Windows 10 este planificat pentru septembrie 2017.
 • Fiecare lansare feature update pentru Windows 10 va fi suportată și actualizată timp de 18 luni. Acest plan este consistent cu abordarea noastră curentă pentru Windows 10, dar aduce mai multă claritate și predictibilitate în organizații prin alinierea cu Office 365 ProPlus.
 • Adițional, System Center Configuration Manager va suporta acest model aliniat de actualizări pentru Office 365 ProPlus și Windows 10, făcându-le pe ambele mai ușor de distribuit și de menținut la zi.

Este de așteptat ca această standardizare prin aliniere să fie foarte bine primită de profesioniștii IT, care trebuie să planifice implementarea update-urilor care aduc noi caracteristici în paralel cu pregătirea utilizatorilor pentru schimbările introduse de ele. Acum, ciclurile de planificare, pregătire, implementare și cele de training vor fi comasate într-un ciclu comun, ceea ce va economisi timp și bani.

Resurse:

Acest articol are 4 comentarii. Scrie și tu unul!
 1. Marin Morea spune

  Wind 10 e de toată jenaaa…îmi tot apare chestia asta ,,,cred că acest sistem nu poate să ducă mai mult…la wind 7 NU apare așa ceva!!!!Ce draqu mai e și chestia asta?

 2. Cosmin Tătaru spune

  Marin Morea poate vrei sa spui ca Windows 10 e de toata jena in cazul tau, fara a generaliza. Inainte sa dracui ai cautat pe Internet ce inseamna codul ala de eroare? In fine, asta e limbajul tau, asta e stilul tau, atat poti. E prima ta iesire de gen pe grupul asta dar si ultima daca mai vrei sa mai stai.

 3. Cosmin Tătaru spune

  Ca sa te putem ajuta, descarca utilitarul acesta: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html , ruleaza-l si apoi fa captura de ecran cu ce ai gasit cand ai dat click pe primul ecran albastru din lista de sus. Pune captura aici si poate te ajutam daca nu mai dracui.

 4. Cezar Bucur spune

  Nu-i greu de memorat eroare, e pe ultimul rând. De obicei, un driver necompatibil.

Discuția continuă. E rândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vom publica doar comentariile civilizate care au ca subiect tema articolului. Mulțumim!