Let's talk Windows!

Adăugați secțiunile din Settings în meniul contextual de pe Desktop

0 74

Scriptul Registry de mai jos vă oferă acces rapid direct de pe Desktopul Windows 10 la anumite secțiuni ale aplicației Settings.

1. Ce trebuie făcut pentru a obține acest meniu contextual?

Vom adăuga secțiuni din aplicația Settings într-un submeniul al meniului click dreapta de pe Desktop prin intermediul unui script Registry.

1.1. Pentru aceasta, deschideți Notepad și copiați în fereastră textul din caseta de mai jos:

1.2. Salvați documentul cu extensia .reg, exact ca mai jos. Scrieți numele dorit pentru script și încheiați cu .reg (1 mai jos). Apoi faceți click pe Save as type: și selectați All Files (2 mai jos). Pentru diacritice comutați Engoding pe UTF-8 (3 mai jos) și apoi salvați fișierul (4):

1.3. Faceți dublu-click pe fișierul salvat și confirmați operația:

1.4. Meniul contextual Desktop a fost extins cu opțiunile din captura de mai jos:

1.5. BONUS – în scriptul de mai sus puteți crea secțiuni noi, înlocuind o secțiune existentă cu alte valori, pentru a folosi setările dorite:

Articole pe teme similare
1 din 8

Pornind de la:

… puteți folosi comenzi din tabelul publicat în acest articol pentru a adăuga ceea ce vă interesează. Important ar fi să păstrați numerotarea din finalul conținutului primei paranteze drepte ( ….shell\10subcmd\] ) pentru a așeza itemii din meniu în ordinea dorită și pentru a nu pune două comenzi în aceeași grupă:

În exemplul de mai sus am înlocuit setările de accesibilitate cu un link spre Sincronizare setări, am salvat fișierul ca mai sus și l-am importat din nou în Registry. Rezultatul? Meniul contextual are acum opțiunea Sincronizare setări în loc de Accesibilitate:

Pornind de la modelele de mai sus veți putea crea propriul vostru submeniu contextual pentru Desktopul Windows 10, folosind doar acele secțiuni Settings pe care le accesați cel mai des.

1.6. Pentru a anula aceste modificări și a curăța meniul contextual de aceste intrări, puteți să creați un nou fișier .reg cu următorul conținut, pe care trebuie să îl importați în Registry:

1.7. Dacă nu vă descurcați cu crearea fișierelor, iată-le mai jos, gata pentru descărcare:

Concluzii și idei

Metoda de mai sus, deși nu foarte complicată, implică editarea Registry-ului Windows. Dacă nu doriți să recurgeți la astfel de modificări, dar ați vrea să puteți personaliza meniul contextual, acest lucru se poate face cu ajutorul unor utilitare Windows. Vom prezenta aceste utilitare într-un ghid viitor.

Citește și