Microsoft tocmai a lansat astăzi KB3201845, un update cumulativ pentru Windows 10, care duce string-ul de build oficial curent (non-Insider) la 14393.479. Vedeți ce probleme sunt rezolvate. KB3201845 a fost lansat inițial pe 29 noiembrie în Release Preview atât pentru PC cât și pentru telefoane. Astăzi, însă, doar PC-urile de pe build-ul public curent primesc acest update. Neowin atrage atenția asupra unui aspect cu adevărat interesant: acesta este un update Out-of-Band (excepțional) pentru că este lansat înainte de Patch Tuesday (care este săptămâna viitoare).

Ce probleme sunt rezolvate cu acest cumulativ?

Cel puțin pe moment, Microsoft nu a postat nici jurnalul de schimbări pe site-ul Windows 10 Update History, care în mod normal este actualizat imediat ce se lansează orice update pentru build-urile comerciale Windows 10. Iată totuși că Windows Central au reușit să facă rost de acest jurnal:

 • S-a îmbunătățit fiabilitatea la ieșirea din mobile device management (MDM), fiabilitatea Distributed Component Object Model (DCOM), cea pentru Peripheral Component Interface și PowerShell.
 • S-a rezolvat o problemă care cauza consum excesiv de baterie pe device-urile care folosesc un Chinese Input Method Editor instalat pe care autentificarea se face cu Windows Hello.
 • S-a rezolvat o problemă cu OLE drag and drop care împiedica utilizatorii să descarce o bibliotecă SharePoint ca fișier.
 • S-a rezolvat o problemă cu discurile fixe formatate Super Floppy nerecunoscute de Windows 10 Anniversary Update sau inaccesibile în File Explorer.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca instalarea clientului System Center Configuration Manager (SCCM) să eșueze când imaginea unui device este re-creată folosind SCCM task sequence.
 • S-a rezolvat o problemă care cauza pierderea statusului pentru optional component (OC), inclusiv a tuturor mașinilor virtuale Hyper-V după upgrade.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca Windows Explorer să afișeze informații necorespunzătoare cu privire la datele stocate pe Floppy disk.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca după conectarea unei unități partajate CD/DVD-hosted drive fără disc anumite comenzi cum ar fi DIR sau NET USE să se blocheze.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea imposibilă utilizarea de directory cache sizes mai maro de 64 de KB.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca Windows Explorer să nu ceară credențiale când un utilizator se autentifică folosind un cont Microsoft.
 • S-au rezolvat mai multe probleme de compatibilitate a aplicațiilor și altele cu Internet Explorer

De unde descarc manual acest update?

Folosiți aceste link-uri pentru descărcarea directă:

De ce nu vine și pe Windows 10 Mobile?

S-ar putea să nu mai vină deloc, pentru că în teste, aplicarea acestui update cumulativ pe Windows 10 Mobile a stricat funcționalitatea tap-to-pay (atinge să plătești) pe trei modele de telefoane care suportă această caracteristică. Problema va fi rezolvată însă în următorul build din Release Preview.

Postează un răspuns sau un comentariu